Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΛΑΤΙ

Βαζο με χρωματισμενο αλατι χοντρο απο κατω ως τη μεση και ψιλο απο η μεση και πανω
                 Μπουκαλακια του ουζου, χρωματισμενα σε διαφορες αποχρωσεις
                                           Χρωματισμενο χοντρο αλατι και ανακατεμενο
Το να χρησιμοποιησω αμμο χρωματιστη για να διακοσμησω βαζα,γυαλες,μπουκαλια το θεωρω περιττο εξοδο, ασε που δεν βρισκω και τα χρωματα της αρεσκειας μου. Ετσι χρωματιζω το αλατι!
Αλατι ψιλο,χοντρο, οτι βρω και αναλογως τι θελω να γεμισω μ'αυτο. Περνω την ποσοτητα που θελω και την βαζω σε ναυλον χοντρο σακουλακι. Ριχνω πανω στο αλατι λιγο ακρυλικο χρωμα, αναλογα βεβαια με το ποσο εντονο η απαλο θελω το χρωμα στο αλατι. Κλεινω το σακουλακι βγαζοντας πρωτα τον αερα και αρχιζω να το τριβω εως οτου διαλυθει το ακρυλικο χρωμα και πετυχω το επιθυμητο χρωμα που θελω να εχει το αλατι μου! Συνηθως πρεπει να εχω δυο χρωματα η και περισσοτερα για να γεμισω οτι  θελω! Μετα το αφηνω να σεγνωσει, γιατι εχει υγρασιαστει καπως με τη μπογια.
 Οταν ερθει η ωρα για να γεμισω για παραδειγμα ενα μπουκαλι, τυλιγω μια κολλα απο περιοδικο σαν χωνι και γυρνοντας το μπουκαλι λιγο λοξα ριχνω μια ορισμενη ποσοτητα απο το χρωματισμενο αλατι, εναλαξ! Το αποτελεσμα ειναι πραγματικα εντυπωσιακο!

6 σχόλια:

  1. Τελεια ιδεα και πολυ ομορφο και το blogοσπιτακι σου!! θα σε επισκεπτομαι συχνα.καλως σε βρηκα και'γω :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ιδέα, καλωσόρισες Μαιρούλα στη blogoσφαιρα. Πάω να ψάξω και τις προηγούμενές σου αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρα μου χαιρομαι που σου αρεσει το blogoσπιτακι μου και να ξερεις οτι η πορτα θα ειναι παντα ανοιχτη!Φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ginger καλως σε βρηκα! Μου αρεσει αυτο το ψαξιμο μεταξυ των blogοσπιτων μας! Ελπιζω να σου αρεσουν οι αναρτησεις μου! "Ψαχνοντας" κι εγω το δικο σου blog, ομολογο οτι ενθουσιαστηκα! Εισαι πολυ ενδιαφερον ατομο! Θα τα λεμε συχνα! Α! και μιας και σκεφτεστε να ερθετε Ελλαδα για δες λιγο και τη Ροδο! Ειναι φανταστικο νησι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρχισα να ψαχουλεύω από τις πρώτες σου αναρτήσεις και τα βρήκα γρήγορα! Τέλεια είναι και τα δικά σου Μαιρούλα μου!!! Όντως είναι περιττό έξοδο να αγοράσει κανείς χρωματιστή άμμο αφού μπορεί τόσο απλά να δημιουργήσει με αλάτι και να φτιάξει και ότι απόχρωση θέλει! Και δεν παθαίνει τίποτα... Είχα κάνει κι εγώ δυό μπουκαλάκια για το μπάνιο πριν από πολλά χρόνια -πάνω από 15, όταν είχα πρωτοανακαλύψει "το κόλπο"- και ακόμα τα χρώματα είναι όπως τότε, δεν έχουν αλλοιωθεί καθόλου με τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ ωραια αναρτηση !!!τελειο αποτελεσμα!!θα το δοκιμασω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή