Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΡΟΔΟΣ!!!!!!!

     Αγαπημενες μου φιλες καλησπερα!!!!!!
Η καλη μας φιλη, η Μαρια, απο το scrapmaria.blogspot.gr, μας ξεσηκωσε να παρουμε μερος σε εναν υπεροχο διαγωνισμο με θεμα τις ομορφιες της Ελλαδας μας!!!!!!! Και δοξα το Θεο εχει τοσες πολλες ομορφιες η χωρα μας που οσες συμμετοχες κι αν δηλωσουμε, δεν θα καταφερουμε να δειξουμε το μεγεθος της!!!!!!!
Ας προσπαθησουμε λοιπον ολες μαζι να δειξουμε στους ξενους φιλους μας σε ποσο ομορφο και χαρισματικο τοπο ζουμε!!!!!!!!
Εγω θα παρω μερος με τις ομορφιες του νησιου μου, την πανεμορφη Ροδο!!!!!!!



 Ιστορία της πόλης της Ρόδου


Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και των ακτών της Μέσης Ανατολής όπως είναι η Κύπρος και η Αίγυπτος. Ως σημείο συνάντησης τριών πολιτισμών, η Ρόδος έχει γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς.

Μέσω της μακραίωνης της ιστορίας, όλοι οι διαφορετικοί λαοί που κατοίκησαν στη Ρόδο έχουν αφήσει το σημάδι τους σε όλες τις πλευρές του πολιτισμού του νησιού: στην τέχνη, τη γλώσσα, την αρχιτεκτονική. Η στρατηγική του θέση απέφερε στο νησί μεγάλο πλούτο και κατέστησε την πόλη της Ρόδου μια από τις εξέχουσες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας.

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου. Η πρωτεύουσα του νησιού βρίσκεται στο βόρειο άκρο του και αποτελεί την πρωτεύουσα του νομού έχοντας στο κέντρο της την Μεσαιωνική Πόλη. Το 1988, η Μεσαιωνική Πόλη αναγνωρίστηκε ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Μεσαιωνική Πόλη είναι μείγμα διαφορετικών αρχιτεκτονικών από διάφορες ιστορικές περιόδους με δεσπόζουσα την περίοδο της παραμονής στο νησί του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη καθώς και αυτής των Οθωμανών. Σήμερα, αποτελεί ένα ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης πόλης όπου αναπτύσσονται εμπορικές, τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες ενώ περιλαμβάνει και κατοικήσιμες περιοχές.
Πολλοί μύθοι έχουν συνδεθεί με τη δημιουργία της Ρόδου. Σύμφωνα με τον Πίνδαρο, όταν ο Δίας επικράτησε των Γιγάντων, αποφάσισε να μοιράσει τη γη στους Ολύμπιους Θεούς. Ο Ήλιος όμως, έλειπε από τη μοιρασιά κι έμεινε χωρίς γη. Ο Δίας για να μην τον αδικήσει είπε να ξανακάνουν τη μοιρασιά, αλλά ο Ήλιος τότε είπε πως η γη που θα αναδυόταν από τη θάλασσα, όταν θα ανατέλλει το επόμενο πρωινό, θα γινόταν δική του. Έτσι αναδύθηκε ένα πανέμορφο και καταπράσινο νησί, η Ρόδος. Ο Ήλιος συνεπαρμένος από την ομορφιά της την έλουσε με τις ακτίνες του. Από τότε η Ρόδος είναι το νησί του Ήλιου, το πιο φωτεινό και λαμπερό.
Ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι η Ρόδος ήταν νύμφη, κόρη του Ποσειδώνα και γυναίκα του Ήλιου.








































Kαλα να περνατε γλυκιες μου και οσες περασετε απο το νησι μου θα  χαρω πολυ να σας συναντησω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!!!!!!!!!!!!

28 σχόλια:

  1. να σαι καλα Φιλη..Αρχοντισσα με τα ολα της η ΡΟΔΟΣ..δεν το πιστευω οτι ειναι τοσο μα τοσο ομορφη..σ'ευχαριστουμε πολυ πολυ..σε φιλω ματια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aρχοντισσα δεν θα πει τιποτα!!! Μαρια μου λυπαμαι που δεν μπορεσα να δειξω κι αλλες φωτογραφιες! Θα εκανα αναρτηση σιδηροδρομο!!!!!! Παντως πολυ ωραια η προκληση με τις ομορφιες της Ελλαδας μας! Φιλακια πολλα γλυκια μου!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφες φωτογραφίες ...Δεν την έχω επισκεφτεί ποτέ αλλά θα το ήθελα πολύ!Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασια καταρχην καλως ορισες στο σπιτακι μου!!!!!
      Ευκαιρια ειναι τωρα που ειδες τις φωτογραφιες απο την Ροδο, να την επισκευτεις κιολας! Ειμαι κι εγω εδω!!!!!!! Φιλακια πολλα!!!

      Διαγραφή
  3. Kαλως σε βρηκα!Τι γαλαζιο ειναι αυτο?Εχω μεινει αφωνη....Φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως ορισες Αναστασια μου!!!!!! Ειδες κατι παραλιες που εχουμε εδω?????? Καταγαλανες!!!! Φιλακια πολλα!!!!!

      Διαγραφή
  4. Μοναδικές οι ομορφιές του τόπου σου Μαίρη μου. Είναι από τα νησιά που έχω πάντα στη λίστα με τα μέρη που θέλω να επισκευτώ και βέβαία όταν έρθω θα έχω και μια φίλη εκεί να συναντήσω! Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαιρουλα μου αντε, ευκαιρια που εχεις κι εμενα εδω, να το προγραμματισεις!!!!Θα χαρω πολυ να σε δω!!!!!! Φιλακια πολλα!!!

      Διαγραφή
  5. Μαίρη μου ταξίδεψα μαζί σου στην όμορφη Ρόδο, ελπίζω κάποια μέρα να την επισκεφτώ.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mακαρι να ειναι και συντομα η επισκεψη σου Ελενη μου!!!
      Θα χαρω πολυ να σε γνωρισω!!!!!!! Φιλακια πολλα!!!!!

      Διαγραφή
  6. Ομορφο ταξίδι μάς πήγες, Μαιρούλα!! Σε ένα πανέμορφο νησί! Θα σε ξαναεπισκεφτώ οπωσδήποτε!! Φιλάκια !! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπη μου θα χαρω να σε δω οποτε το αποφασισεις!!!!Φιλακια πολλα!!!!!

      Διαγραφή
  7. Τι ομορφη που εισαι!!! Ειναι το απωθημένο μου η Ροδος... δεν εχω καταφέρει ακόμη να σε επισκεφτώ! Ελπίζω στο μέλλον να δω απο κοντα την ομορφιά σου! φιλια πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωσταντινα μου στο ευχομαι να τα καταφερεις καποια μερα να ερθεις!!!!! Θα περασεις υπεροχα στην Ροδο! Στο υποσχοαι!!!!χαχαχα!!!!! Φιλακια πολλα!!!!!

      Διαγραφή
  8. Στη Ρόδο έχω περάσει από τις καλύτερες διακοπές μου!Ήταν η αδερφή μου φοιτήτρια εκεί!Είναι καταπληκτικά., πανέμορφα!Σε ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πινελια μου αφου ηταν εδω η αδελφη σου και εχεις ερθει κι εσυ τοτε δεν χρειαζεται να πω τιποτα!!!!! Να μας ξαναρθεις!!!!!Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  9. Απίθανες φωτογραφίες!!! Να χαίρεσαι το πανέμορφο νησί σου! Είναι η φίλη μου η Anna εκεί τώρα από το http://annukcreations.blogspot.gr/! Μακάρι να ήμουν κι εγώ!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια μου, ελα που δεν μπορω με τη δουλεια να χαρω και τοσο της ομορφιες της Ροδου μου!!!!!!! Ελπιζω η Αννα να περναει καλα! Αντε παρε τον αντρουλη σου κι ελα κι εσυ!!!χαχαχα!
      Φιλακια πολλα!!!

      Διαγραφή
  10. Αχ...οι εικονες μιλουν απο μονες τους!!!!
    Ζηλευω οσο δε φανταζεσαι...
    καλη συνεχεια,φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφια μου, ομορφες εικονες αλλα στην πραγματικοτητα ειναι ακομα πιο ομορφη!!! Ελα σε περιμενω!!!!!! Φιλακια πολλα!!!!!

      Διαγραφή
  11. Το πανεμορφο νησι των ιπποτων απλα υπεροχο, να εισαι καλα μου θυμισες πολυ ομορφες στιγμες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα'σαι καλα Φαιδρα μου! Χαιρομαι που εχεις ομορφες αναμνησεις απο το νησι μου!!!!! Φιλακια πολλα!!!!

      Διαγραφή
  12. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΙΡΟΥΛΑ!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νασουλα μου, χαιρομαι που σου αρεσε η Ροδος! Το οτι εγω ζω εδω ειναι ενας καλος λογος να το επισκεφτεις!!! Φιλακια πολλα!!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Θέλω μα έρθω Ρόδο τώρα!!!!
    Τι όμορφες φωτογραφίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως ορισες Μαρια μου στο σπιτακι μου!!!!
      Τι περιμενεις......ελα Ροδο τωρα!!!!!!χαχαχα!!!! Μια αποφαση ειναι!!!!! Θα χαρω να σε δω! Φιλακια!!!!!

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
    ΣΤΕΛΝΩ ΕΥΧΕΣ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΩ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή